Learning Agility: It’s man against robot!

Minister Asscher schetste een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als u niet oppast dan mist u de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor u waarschijnlijk te laat…

Gelukkig is dit in het bedrijfsleven al wat minder nieuw. Zij kijken naar Learning Agility: het vermogen om in nieuwe omstandigheden snel effectief gedrag te ontwikkelen. Onthoud deze term, want de volgende keer dat u gaat solliciteren wordt u hierop getest.

Wat betekent dit voor u? De Learning Agility formule:

  • U bent voortdurend nieuwsgierig, u omarmt het nieuwe.
  • U bent geïnteresseerd in andere mensen, hun waarden en culturen.
  • U bent mentaal flexibel, u onderzoekt en denkt na.
  • Ook in onbekende situaties formuleert u nieuwe doelen.

En het belangrijkste: U bent zelfkritisch en vraagt u af wat u beter kunt doen.

Bijvoorbeeld u staat nu voor de klas, maar zoals de minister al zegt, straks geeft u online onderwijs. Als u dit niet ziet zitten, niet nadenkt over hoe u uw leerlingen online iets kunt bijbrengen en vindt dat u nu onvervangbaar bent, bent u niet learning agile. U staat dan straks aan de zijlijn. Bent u echter nieuwsgierig genoeg om nu te experimenteren, vraagt u uw leerlingen hoe de online les beter kan en analyseert u uw resultaat, dan bent u de leraar van de toekomst. Dan valt u niet weg te robotiseren.

 

Lees ook:
5 cruciale kwaliteiten die al uw medewerkers zouden moeten hebben.