Online Assessment

Tips en FAQ's

Je bent uitgenodigd voor een online assessment. Hoe bereid je je voor? 5 korte tips:

Tip 1. Neem een online assessment serieus

Denk niet: "O, dat doe ik wel even". Organisaties nemen de uitkomsten van online assessments uiterst serieus. Doe dit als deelnemer dus ook. Daarnaast kun je zelf veel hebben aan de uitkomsten van een online assessment. Het geeft vaak duidelijke handvatten en inzichten voor jouw eigen ontwikkeling en keuzes.

Tip 2. Weet wat je kunt verwachten

De meeste online assessments bestaan uit een persoonlijkheidsmeting, drijfverentest en  capaciteitentests. Vaak weet je van tevoren welke test(s) je moet maken en wat het doel is van het online assessment. Op onze website staan een aantal korte testjes zodat je kunt zien wat je kunt verwachten bij de online assessments van HFMtalentindex. Direct naar de test.

Tip 3. Oefen capaciteitentests

Zorg dat je weet wat voor soort vragen je kunt verwachten. En vooral, oefen die vervelende breuken of reeksen nog een keer. Bij veel mensen is het oplossen van dit soort opgaven enigszins weggezakt in het geheugen. Door dit te oefenen, bespaar je tijd en een capaciteitentest heeft altijd een tijdslimiet. Er bestaan veel websites waar je (gratis) kunt oefenen. Ook op onze website staat een korte capaciteitentest om te zien wat je zoal kunt tegenkomen. Direct naar de test.

Tip 4. Probeer de test niet te verslaan

Antwoord eerlijk en spontaan bij een drijfverentest of een persoonlijkheidsmeting. Doe je niet anders voor dan je bent, stuur niet in de richting van het gewenste functieprofiel. Je wilt immers zelf ook dat de toekomstige functie bij jou past.

Tip 5. Een goede nachtrust en een rustige omgeving

Het lijkt een inkoppertje, maar niets is minder waar. Zorg dat je goed uitgerust aan een online assessment begint. Zorg er daarnaast voor dat je tijdens het maken van de tests niet gestoord wordt. Niet op kantoor door collega’s, maar ook niet thuis door rondrennende kinderen of blaffende honden. Zorg er ook voor dat je over een stabiele internetverbinding beschikt.

Download hieronder de pdf - Assessment Tips met voorbeeldvragen

Oefenen voor de test - Test jezelf

Wij bieden een drietal tests aan waarmee je een indicatie krijgt van je kwaliteiten, drijfveren en intelligentie. Het gaat om een verkorte versie van drie volledige online assessments . Deze tests bieden jou de mogelijkheid om te oefenen, maar bieden geenszins dezelfde betrouwbaarheid en validiteit als de volledige tests van HFMtalentindex.

FAQ's

Ik kan niet inloggen met de activatielink die ik heb ontvangen. Wat doe ik verkeerd?

Je ontvangt van de opdrachtgever van het assessment een uitnodiging per e-mail. Deze e-mail bevat een tijdelijke activatielink waarmee je jouw persoonlijke inlogcombinatie kunt kiezen. De activatielink is daarna niet meer bruikbaar. Na het kiezen van je inlogcombinatie ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat de URL vermeld waar je voortaan kunt inloggen met jouw zelfgekozen inlogcombinatie. Mocht het toch niet lukken om in te loggen, kun je contact opnemen met de contactpersoon die je onderaan de uitnodiging vindt.

Hoelang is de activatielink bruikbaar?

De activatielink uit de uitnodigingsmail is slechts 21 dagen bruikbaar. Indien je binnen deze termijn geen gebruik maakt van de link, zal je opnieuw een activatielink moeten opvragen bij jouw contactpersoon. De contactgegevens kun je vinden onderaan de uitnodiging.

Wat moet ik doen als ik mijn inlogcombinatie ben vergeten?

Indien je jouw zelfgekozen inlogcombinatie bent vergeten, kun je op de inlogpagina gebruik maken van de 'Inlogcobinatie vergeten' link. Door hier het e-mailadres in te voeren waarop je de uitnodiging hebt ontvangen, ontvang je een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt kiezen.

Kan ik ergens oefenen voor de test?

Op deze pagina staat een link naar Test jezelf. Hier kun je een drietal verkorte versies van onze tests oefenen: een drijfverentest, persoonlijkheidsmeting en intelligentietest. Na het afronden, kun je een klein rapport downloaden met jouw uitslag.

Wat is Learning Agility?

Video: Learning Agility in 90 seconden

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50