Nieuws

De geheimen van teamprestaties ontrafeld: waarom Learning Agility een belangrijke rol speelt

Wat is het beste recept voor het ideale team? Hoe stel je een effectief team samen? Welke teamstruct...

Wat is het beste recept voor het ideale team? Hoe stel je een effectief team samen? Welke teamstructuur maakt het verschil en waarom? Door de relatie tussen teamprestaties en Learning Agility te onderzoeken, willen we deze vragen beantwoorden.

HFMtalentindex Online HR Talks – Ondertussen in de praktijk

Wat speelt er in de dagelijkse praktijk van verschillende organisaties in deze bewogen tijd? (HR) pr...

Wat speelt er in de dagelijkse praktijk van verschillende organisaties in deze bewogen tijd? (HR) professionals uit verschillende branches geven een kijkje in de keuken. Waar zijn zij nu mee bezig? In onze reeks Online Talks brengen wij steeds een actueel onderwerp onder de aandacht.  

HFMtalentindex Talent Talks – met de kennis van nu

In deze nieuwe reeks Talent Talks lichten we zowel praktische mogelijkheden als recent onderzoek op...

In deze nieuwe reeks Talent Talks lichten we zowel praktische mogelijkheden als recent onderzoek op het gebied van assessments toe. Deze Talent Talks gaan over ontwikkeling van de medewerker, ontwikkeling van teams en succesvolle teams. We bespreken ontwikkelingsmogelijkheden, geven praktische en bruikbare toepassingen én beantwoorden vragen van deelnemers.

Remote Leadership in een stroomversnelling – interview met Manon van der Lely van a.s.r.

Manon van der Lely van a.s.r. was een van de sprekers tijdens het Learning Agility seminar in septem...

Manon van der Lely van a.s.r. was een van de sprekers tijdens het Learning Agility seminar in september 2019, waar ze vertelde over HR beleid, de veranderingen die daarin de afgelopen tijd zijn doorgevoerd en de rol van Learning Agility daarin. Hoe is het nu met haar en hoe gaat het bij a.s.r.?

Competenties: de kern van effectief talentmanagement

Competenties maken een belangrijk onderdeel uit van strategisch talentmanagement. Met deze do’...

Competenties maken een belangrijk onderdeel uit van strategisch talentmanagement. Met deze do’s and don’ts voorkom je veelgemaakte fouten bij het kiezen van competenties voor een profiel.

#2 Agile Leadership & Tranformatie: een terugblik op de Online Talk

De 2e Online Talk ging over Agile Leadership & Transformatie. Agile Leadership past bij de huid...

De 2e Online Talk ging over Agile Leadership & Transformatie. Agile Leadership past bij de huidige behoefte van organisaties om zich aan te passen aan veranderende behoeften van klanten en medewerkers. Proactief zijn, tijdig anticiperen: leiders moeten een agile cultuur teweegbrengen en stimuleren. Hoe versnel je transformatie door Agile Leadership? 

Agile leadership: wat is het en waarom is het belangrijk?

Agile Leadership speelt een belangrijke rol binnen organisaties. Om op een proactieve manier de ...

Agile Leadership speelt een belangrijke rol binnen organisaties. Om op een proactieve manier de veranderende eisen van de business voor te blijven, moeten leiders een agile cultuur binnen de organisatie stimuleren. Hiervoor zijn nieuwe skills en vaardigheden nodig. Hoe creëer je de ideale omgeving voor agile teamwork?

Learning Agility & Remote leadership

Leidinggeven op afstand oftewel remote leadership is een hot topic. Zeker voor de mensen die niet ge...

Leidinggeven op afstand oftewel remote leadership is een hot topic. Zeker voor de mensen die niet gewend zijn om thuis te werken, is het zeer belangrijk dat zij op de juiste manier daarin begeleid worden. Hoe doe je dat als leidinggevende? Remote werken biedt uitdagingen én kansen, voor medewerkers en leidinggevenden. In dit boekje vind je per Learning Agility-dimensie praktische coaching tips voor leidinggeven op afstand.

Learning Agility & Werken op afstand

Ineens werken er complete organisaties zoveel mogelijk vanuit huis. Thuis werken en tegelijkertijd k...

Ineens werken er complete organisaties zoveel mogelijk vanuit huis. Thuis werken en tegelijkertijd kinderen thuis onderwijzen. Hoe ga je om me de nieuwe werkelijkheid van het moeten werken op afstand? En vooral, hoe ontwikkel je snel en effectief gedrag in een nieuwe situatie? In dit boekje geven wij je uitleg en handvatten om je te helpen jouw Learning Agility te gebruiken om effectief aan de slag te blijven.

#1 Leidinggeven op afstand: een terugblik op de Online Talk

We blikken terug op onze eerste Online Talk van 30 april jl. Leidinggeven op afstand oftewel Remote ...

We blikken terug op onze eerste Online Talk van 30 april jl. Leidinggeven op afstand oftewel Remote Leadership. Hoe kunnen we leidinggeven op afstand verbeteren? Maar ook hoe ziet de toekomst van Remote Leadership eruit? De bevindingen hebben we op hoofdlijnen samengevat.

HFMtalentindex haalt meer rendement uit talent voor: