Deloitte.jpg

Deloitte selecteert toptalent met online assessments

Cases
Selectie

Deloitte selecteert toptalent met online assessments

“Ik krijg uit onze business terug dat het niveau van de instroom tegenwoordig nog hoger ligt dan vroeger.”

Samen met HFMtalentindex ontwikkelde Deloitte de Career Scan, een online preselectietest op basis van de Select. Resultaat: de kwaliteit van de instroom ligt tegenwoordig nog hoger dan vroeger.

“Ik krijg uit onze business terug dat het niveau van de instroom tegenwoordig nog hoger ligt dan vroeger.”

Uitdaging

Deloitte is internationaal de grootste zakelijke dienstverlener. De grootste zijn is één. Maar er is meer nodig om ook de beste te zijn – en te blijven. Het kwaliteitsimago van Deloitte is direct afhankelijk van de mensen die er werken. Zij leveren dagelijks de diensten aan de klant. Hun talenten maken het verschil tussen Deloitte en andere dienstverleners. Daarom zet Deloitte de laatste jaren sterk in op het hooghouden van de kwaliteit van de instroom van nieuwe medewerkers.

75% van de instroom van Deloitte bestaat uit starters. Dat maakte het voor de recruiters van Deloitte voorheen vaak een hele uitdaging om te achterhalen welke talenten een sollicitant in huis heeft. Zeker in een gesprek van een uur. Want hoe kom je te weten waar een kandidaat goed in is, als die persoon nog nauwelijks werkervaring heeft? ‘We zochten naar een manier om de kwaliteit van onze instroom onafhankelijk te waarborgen’, zegt de program leader recruitment bij Deloitte.

Oplossing

In 2009 besloot Deloitte om in haar selectieproces structureel gebruik te gaan maken van de Deloitte Career Scan, een online assessment dat HFM op maat ontwikkelde voor Deloitte. Met de Career Scan zien recruiters direct wat het werk- en denkniveau van de sollicitant is. Ook krijgen zij inzicht in de aanleg van de sollicitant voor de competenties die binnen Deloitte van belang zijn. Sindsdien is de Career Scan steeds doorontwikkeld. Nieuwe competenties die passen bij 2015, referentiescores en potentieelmeting zijn allemaal geïntegreerd.

Deloitte haalt meer rendement uit talent met HFMtalentindex

Volgens Deloitte heeft de inzet van de Career Scan de afgelopen jaren twee belangrijke opbrengsten voor Deloitte gehad:

- Verhoogde efficiëntie van het selectieproces:

‘35 tot 40% van de kandidaten valt af op basis van het online assessment. Onze recruiters gaan daardoor efficiënter met hun tijd om.’ Jaarlijks heeft Deloitte op deze manier honderden vacatures voor starters en young professionals vervuld met een team van 17 recruiters.`

- Gestegen kwaliteit van de instroom:

‘Ik krijg uit de business terug dat het niveau van de instroom tegenwoordig nog hoger ligt dan vroeger. We leggen de lat bewust hoog voor onze sollicitanten. Dat zijn we aan onze klanten verplicht. Er gaat ook een helder signaal vanuit naar de arbeidsmarkt: Deloitte zoekt toppers.’

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50