Online HR Talk

Online HR Talks - Ondertussen in de praktijk

Events
Leiderschap

Online HR Talks - Ondertussen in de praktijk

Ondertussen in de praktijk

Wat speelt er in de dagelijkse praktijk van verschillende organisaties? (HR)professionals uit verschillende branches geven een kijkje in de keuken. Waar zijn zij nu mee bezig? 

In onze reeks Online Talks brengen wij steeds een actueel onderwerp onder de aandacht. Nieuwsgierig en/of meepraten (chatten)? 

Ondertussen in de praktijk #3

RESKILLING- let op, deze HR Talk heeft reeds plaatsgevonden op 6 november jl.

De wereld verandert snel en dat maakt het belangrijk om vaardigheden van de toekomst te ontwikkelen. Tegelijkertijd is het lastiger dan ooit de toekomst te voorspellen in de vluchtige, onzekere, complexe en soms dubbelzinnige tijd waarin we nu leven. Reskilling lijkt het nieuwe buzzword om daarmee om te gaan en veel organisaties doen dat dan ook: vandaag werken aan de skills van morgen.

Reskilling kan van belang zijn als de huidige vaardigheden van medewerkers minder relevant worden. Het talent van die medewerkers is wellicht elders in de organisatie goed te gebruiken, maar ze moeten dan wel bepaalde vaardigheden leren om deel uit te blijven maken van de organisatie. Een andere aanleiding voor Reskilling kan inhouden dat een rol nieuwe vaardigheden vereist, om ​​veranderingen in de praktijk bij te benen. Nieuwe skills die meestal aanspraak maken op creativiteit, IT-vaardigheden en data-analyse.

Tijdens deze Online HR Talk sprak Jan Meijning, organisatiepsycholoog bij HFMtalentindex, met Marjolein van den Bos van de Rabobank, over een aantal aspecten van Reskilling: wat houdt het eigenlijk precies in? Waarom is het zo’n hot topic op dit moment, kunnen we het wel duiden? Hoe pakken grote organisaties dit aan? Wat zijn de do’s en don’ts?

Marjolein van den Bos (Rabobank) – Transformation inspirator

Marjolein vertelt over Reskilling vanuit haar rol bij de afdeling Transformation Office, waar transformaties worden gedeponeerd om regie te voeren richting de organisatie, de synergie en vooral de focus op de menskant van de transformatie.

Ondertussen in de praktijk #2

AGILE LEADERSHIP & TRANSFORMATIE - let op deze HR Talk heeft reeds plaatsgevonden op 28 mei jl.

Agile Leadership speelt een essentiële rol in organisaties in de 21e eeuw. Om proactief te zijn en tijdig te anticiperen op veranderende marktbehoeften, moeten leiders een agile cultuur teweegbrengen en stimuleren binnen de organisatie. Hoe versnel je een (organisatie)transformatie door Agile Leadership?

Agile Leadership bevat twee duidelijke componenten: ben jij als leider zelf in staat snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen in een nieuwe situatie én hoe vergroot je de Learning Agility van medewerkers? Dit vereist van leiders een aantal nieuwe vaardigheden en kwaliteiten. Maar naar welke kwaliteiten zijn we op zoek? Hoe kan (organisatie)transformatie versneld worden met agile leiders? Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? Jan Buitendijk, Chunfeng Dong en Josanne Verdonk deelden hun inzichten en ervaringen.

Impressie Online HR Talk - Agile Leadership & Transformatie

Jan Buitendijk - Learning & Development Business Partner bij AstraZeneca

Jan geeft inzicht in hoe Agile Leadership invloed heeft op zijn strategie voor transformatie. Wat ziet hij in de praktijk en hoe helpt HR dit vorm te geven binnen de organisatie? 

Chunfeng Dong (Breeze) - Organizational & Learning Partner bij ABB

Chunfeng geeft haar visie op het belang van Agile Leadership voor leiderschapstransformatie. Hoe geef je dit handen en voeten in de praktijk?

Josanne Verdonk – tot voor kort CHRO van GrandVision 

Josanne deelt haar ervaringen met het vergroten van Agile Leadership binnen de organisatie, te beginnen bij HR. Hoe heeft zij dit aangepakt?

Agile Leadership als de versneller voor (organisatie)transformatie

Jan Meijning, organisatiepsycholoog bij HFMtalentindex, zal samen met Jan Buitendijk tijdens deze Online Talk verder ingaan op het onderwerp en jouw vragen live beantwoorden.

HR Talk gemist? Wil je de HR Talk van 28 mei toch terugzien? Schrijf je dan in via onderstaand button en we sturen jou een link.
Een terugblik op deze HR Talk? Lees dan het volgende artikel: #2 Agile Leadership & Transformatie

Ondertussen in de praktijk #1

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND - let op deze HR Talk heeft reeds plaatsgevonden op 30 april jl.

Remote leadership oftewel leidinggeven op afstand is een hot topic. Logisch, een groot deel van de organisaties werkt door de coronamaatregelen immers ineens in z'n geheel vanuit huis. Welke invloed heeft dat op effectief leidinggeven?

Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? Chunfeng Dong, Josanne Verdonk en Charles Nagel deelden hun inzichten en ervaringen.

Impressie Online HR Talk - Leidinggeven op afstand

Chunfeng Dong (Breeze) – Organizational & Learning Partner bij ABB

Chunfeng vertelt vanuit haar rol wat belangrijk is bij effectieve remote leaders en wat haar organisatie doet om dit verder te verbeteren en te ontwikkelen.

Josanne Verdonk – tot voor kort CHRO van GrandVision

Vanuit haar ervaring en achtergrond deelt Josanne wat belangrijk is voor effectief leidinggeven op afstand en wat de rol van HR hierbij is.

Charles Nagel - Algemeen directeur bij Buko Huisvesting, onderdeel van de Algeco Group

Charles geeft inzicht in hoe hij zelf Remote Leadership vormgeeft binnen zijn organisatie. Wat is zijn ervaring? Waar loopt hij tegenaan?

Voor wie: HR-directeuren, HR-managers, HR-Business Partners

HR Talk gemist? Wil je de HR Talk van 30 april toch terugzien? Schrijf je dan in via onderstaand button en we sturen jou een link. Een terugblik op deze HR Talk? #1 Leidinggeven op afstand: een terugblik op de Online Talk