Seminar_57-e1542808867617.jpg

Impressie Learning Agility Seminar 2018

Events
Learning Agility

Impressie Learning Agility Seminar 2018

Hét seminar om kennis te delen en te sparren over het onderwerp Learning Agility

De Groote Industrieele Club op de Dam vormde dit jaar wederom het decor voor alweer het derde Learning Agility Seminar. Hét seminar om kennis te delen en te sparren over het onderwerp Learning Agility. Dit jaar was het thema De impact van Learning Agility. Koffie en sandwiches stonden klaar bij de ontvangst en ondanks grote drukte op de weg konden we op tijd starten.

Bekijk onze ePub voor een impressie van het Learning Agility Seminar 2018 met video's en foto's. 

Learning Agility in 90 seconden

Als eerste was het woord aan Koen Hofkes, CEO van HFMtalentindex. Na een kort welkomstwoord liet hij de animatie Wat is Learning Agility - in 90 seconden zien. In de animatie zien we hoe je kunt reageren als je je plotseling bevindt op een onbewoond eiland: wacht je af tot er iets gebeurt of onderzoek je zelf mogelijkheden en oplossingen om met de nieuwe situatie om te gaan? Verder ging Koen in op het ongoing onderzoek naar Learning Agility en Team Performance. Welke teams laten een excellente performance zien en welke niet en welke relatie zien we met Learning Agility? Als laatste introduceerde hij de Learning Agility GO, een rapport en ontwikkelmodule in één. Learning Agility is geen statisch gegeven; je kunt het ontwikkelen. De Learning Agility GO geeft medewerkers de mogelijkheid om door middel van concrete persoonlijke tips zelf aan de slag te gaan om hun Learning Agility te vergroten.

IJszwemmen

Sven Elfferich wil niets liever wil dan  wereldkampioen IJszwemmen worden. Jawel, IJszwemmen. Zo hard mogelijk zwemmen in water onder de 5(!) graden in alleen een zwembroek, badmuts en zwembril. Hij vertelde een zeer inspirerend verhaal over het hoe en waarom van zijn passie: hoe hard en vaak hij daarvoor traint (dagelijks twee keer). Sven legde ook uit hoe je lichaam reageert op zo’n extreme bezigheid. De reacties van het publiek varieerden van ongeloof tot verwondering en bewondering en Sven kreeg dan ook vele vragen.

Trends in HR

Kilian Wawoe, Assistent Professor HRM aan de Vrije Universiteit Amsterdam, besprak trends en wat die trends betekenen voor HR. De robotisering zal bijvoorbeeld steeds verder toenemen, net als urbanisatie. Deze processen voltrekken zich exponentieel, wat kort door de bocht wil zeggen: sneller dat je denkt. Daardoor zullen er niet alleen banen verdwijnen, maar ook nieuwe gespecialiseerde banen bijkomen en talent zal steeds vaker in de stad wonen. Dat verklaart onder meer waarom jongeren van nu zo gebrand zijn op een goed, vast salaris: vanwege de voortdurend onder druk staande huizenmarkt.

Case studies en bruggen bouwen

Na de pauze waren de parallelsessies aan de beurt. Josanne Verdonk, CHRO van GrandVision, gaf een kijkje in de keuken door een aantal internationale praktijkcases te bespreken. De deelnemers dachten goed mee in het hoe en waarom van een aantal testuitslagen. Tijdens de andere parallelsessie van Gerlof Schutte, Business Development Manager Vakmanschap bij de Rabobank in samenwerking met Jan Meijning, psycholoog bij HFMtalentindex werden de deelnemers aan het werk gezet. Zij moesten van papier bruggen bouwen. Wie bouwt de langste brug met alleen papier en plakband. Er werd natuurlijk scherp opgelet hoe de verschillende dimensies van Learning Agility werden ingezet om tot het beste resultaat te komen.

Na een kort dankwoord was het tijd voor een drankje en een hapje om na te praten over het seminar.

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50