Robot It's man against robot

Learning Agility: It's man against robot

Opinie
Learning Agility

Learning Agility: It's man against robot

Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over

Minister Asscher schetste een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als je niet oppast dan mis je de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor jou waarschijnlijk te laat…

Gelukkig is dit in het bedrijfsleven al wat minder nieuw. Zij kijken naar Learning Agility: het vermogen om in nieuwe omstandigheden snel effectief gedrag te ontwikkelen. Onthoud deze term, want de volgende keer dat je gaat solliciteren word je hierop getest.

Wat betekent dit voor jou? De Learning Agility formule:

  • Je bent voortdurend nieuwsgierig, je omarmt het nieuwe.
  • Je bent geïnteresseerd in andere mensen, hun waarden en culturen.
  • Je bent mentaal flexibel, je onderzoekt en denkt na.
  • Ook in onbekende situaties formuleer je nieuwe doelen.

En het belangrijkste: Je bent zelfkritisch en vraagt je af wat je beter kunt doen.

Bijvoorbeeld: je staat nu voor de klas, maar zoals de minister al zegt, straks geef je online onderwijs. Als je dit niet ziet zitten, niet nadenkt over hoe je jouw leerlingen online iets kunt bijbrengen en vindt dat je nu onvervangbaar bent, ben je niet learning agile. Je staat dan straks aan de zijlijn. Ben je echter nieuwsgierig genoeg om nu te experimenteren, vraag je jouw leerlingen hoe de online les beter kan en analyseer je jouw resultaat, dan ben je de leraar van de toekomst. Dan val je niet weg te robotiseren.

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50