Maak Learning Agility meetbaar

Maak Learning Agility meetbaar

Opinie
Learning Agility

Maak Learning Agility meetbaar

Waarom is Learning Agility belangrijk?

Wat is Learning Agility?

Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en effectief gedrag te ontwikkelen en dit in de praktijk toe te passen. Learning Agility is een belangrijke graadmeter voor de kans op succes in een organisatie.'Doorslaggevend is hoe snel je effectief gedrag kunt laten zien in een nieuwe situatie'
Learning Agility biedt organisaties inzicht in het leer/veranderpotentieel van medewerkers en biedt HR de kans om te fungeren als strategische schakel tussen medewerkers en organisatie. Voor het c-level wordt HR immers steeds meer een strategische businesspartner.

Waarom is Learning Agility belangrijk?

Met Learning Agility wordt gemeten of iemand het potentieel heeft om zich in het algemeen snel nieuwe zaken eigen te maken. Die zaken kunnen nu nog niet relevant zijn, maar zouden dat later wel kunnen worden. Mensen die hoog scoren op Learning Agility kunnen in allerlei nieuwe situaties snel dingen oppikken en zich deze dingen eigen maken. Organisaties merken dat hun wereld steeds sneller verandert. Dat betekent dat rollen en functies ook steeds sneller veranderen. Als we nu dus weten dat iemand geschikt is voor functie A, dan kan het best zo zijn dat functie A morgen helemaal niet meer bestaat of sterk veranderd is. In dat geval is het belangrijk om te weten hoe snel iemand zich de nieuwe situatie eigen zal kunnen maken: Learning Agility geeft daar een maat voor. Verder blijkt Learning Agility een goede voorspeller te zijn van High Potentials. Het talent voor leiderschap in een steeds complexere omgeving is schaars. Dat betekent dat vroeg weten wie de leiders van de toekomst zijn organisaties een concurrentievoordeel geven.

Lees meer over Learning Agility:

Hoe wordt Learning Agility gemeten?

Learning Agility wordt gemeten in vier dimensies en één overstijgende factor:

Md-plaatje-2.png

Nieuwsbrief

Cruquiusweg 111-F, 1019 AG Amsterdam, 085 - 401 50 50